06 - 19 77 46 74

info@damaste.nl

Laura Pladdet

Benen (& Voeten)

Vitale benen (& voeten) massage heeft een heilzame en ontspannende werking op het lichaam. Het zenuwstelsel en het gehele lichaam wordt beïnvloed doordat het zenuwstelsel van de voeten heel fijn vertakt is. En een verbinding heeft met de rest van het lichaam. Bij deze massage vermindert ook de spanning in het gehele lichaam. En neemt het de storingen van stress op het lichaam weg. De afvoer van afvalstoffen en weefselvocht wordt bevorderd. Deze massage is voor iedereen een heerlijke ontspanning. Maar vooral als u de volgende klachten heeft kunt u er baat bij hebben:

  • Stress, spanning en verkrampte voeten
  • Slapeloosheid
  • Pijnklachten
  • Vermoeide voeten en benen
  • Wintertenen
  • Vochtophopingen
  • Koude benen en voeten

Behandeling

Bij deze massage ontvangt u een uitgebreid voetbad vooraf.

 

Fit & Vitaal

Probeer deze massage in combinatie met een Hoofd Nek Schouder Rug massage

Vind meer informatie over Reflexologie op Wikipedia.

Is het goed om spierpijn te masseren?

Een ontspannende massage heeft een positief effect op spierpijn. Een niet te harde massage heeft vaak het beste resultaat. Er moet niet teveel druk op de spieren worden uitgeoefend. Maar een weldadige massage kan wonderen doen tegen spierpijn.

Ga naar een arts bij chronische pijn in de benen

Pijn in de benen kan wijzen op gezondheidsproblemen zoals een beenblessure of chronische aandoeningen zoals artritis. Hoewel een massage tijdelijke verlichting kan bieden, moet terugkerende pijn in de benen worden onderzocht door een medische professional.
 

Is masseren goed voor je?

Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen. Ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Door massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.

Wat doet een goede massage met je?

Een massage heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van endorfines (geluksstofje wat in de hersenen wordt aangemaakt). Regelmatige massages verhogen je immuunsysteem omdat het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt.