06 - 19 77 46 74

info@damaste.nl

Laura Pladdet

Hoofd Nek Schouder (Rug)

Spanning dat in je hoofd zit, manifesteert zich al gauw tussen je schouderbladen en in het nekgebied. Ook kunnen werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen.

Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien. Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert.

Deze hoofd-nek-schouder-massage zorgt voor een betere bloedcirculatie en voor meer aanvoer van zuurstof naar de weefsels toe. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd en zal de pijn verminderen doordat weefsels beter in staat zijn om zichzelf te herstellen.

Laten we ook vooral niet vergeten dat deze ontspanningsmassage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus! Deze massage kan je makkelijk uitbreiden met een bijbehorende rugmassage of een voetreflexmassage.

Ontspannen en loslaten