06 - 19 77 46 74

info@damaste.nl

Laura Pladdet

Even niet op deze planeet…

Hoofdmassage… Dus je wilt even ontsnappen van deze aardkloot. Het gevoel hebben dat er niet heel veel meer is, dan de massagebank en de warmte, een aangenaam wegdrijvend muziekje en deze overheerlijke hoofdmassage. En dan helemaal in de bank wegzakken totdat je langzaam in slaap valt. De stress valt van je af, de vermoeidheid geef je nu de kans om toe te slaan. Je laat los… Gewoon even niet op deze planeet zijn…

Er is weinig dat een goede hoofdmassage niet kan verhelpen. Heb je last van hoofdpijn, slapeloosheid, stress, spierpijn, haaruitval, vermoeidheid of migraine? Dan is een hoofdmassage absoluut de moeite waard. Wist je trouwens dat een hoofdmassage ook wonderen doet voor je haar? Waar wacht je dus nog op!

Persoonlijk vind ik een hoofd massage krijgen fantastisch!
Ik kom helemaal tot rust en slaak een diepe zucht van ontspanning en ontlading. Soms pink ik ook wel een traantje weg. Dat doet je lichaam met je. Het ontlaadt en al je emoties vliegen uit de bocht. Dan kan het spontaan voorkomen, dat je een paar tranen loslaat. Heel goed en bevrijdend voor zowel je lichaam als je geest.

Door spanningen en stress voelt het gebied van hoofd, nek en schouders vaak stram aan. Het hoofd en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestrest bent of boos, hopen spanningen zich op en uit het zich in hoofdpijn, pijn in de nek of schoudergebied.
Door stevige en zachte massagebewegingen wordt gezorgd dat blokkades worden opgeheven en kan het voor verlichting zorgen bij pijn door stress of migraine.
De effecten van een hoofdmassage zijn niet alleen lichamelijk maar werkt ook mentaal door. Hoofdmassage kalmeert en ontspant, en het kan zorgen voor een betere nachtrust.

Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwgestel tot rust. Massage van de slapen verbetert het gezichts- en concentratievermogen, en brengt ook een toestand van geconcentreerd bewustzijn. Massage van de wenkbrauwen ontspant het hele lichaam en is vooral heilzaam voor de ogen en het zenuwgestel. Massage van het voorhoofd versterkt het gezichts- en concentratievermogen.

Nog meer voordelen van een hoofdmassage:
• Verbetert de toevoer van verse zuurstof en glucose naar de hersenen.
• Ontspant het zenuwstelsel en elimineert de vermoeidheid als gevolg van mentale spanning en druk.
• Verbetert de circulatie van het vitale hersen- en ruggenmerg vocht.
• Verhoogd de afscheiding van groeihormonen en enzymen, die noodzakelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van de hersencellen.
• Verhoogt het niveau van prana (levensenergie)  in de hersenen.
• Voorkomt uitdroging.
• Vertraagd haaruitval en vroegtijdig kaal en grijs worden.

Om deze redenen zouden we bijna wel elke dag een hoofdmassage kunnen gebruiken.

Afspraak maken…

Aanbevolen artikelen