06 - 19 77 46 74

info@damaste.nl

Laura Pladdet

1. Massage zorgt voor ontspanning

Ontspanning is voor veel mensen de belangrijkste reden voor een massage. Vastzittende spieren worden losgemaakt en er worden stoffen aangemaakt die het gevoel van stress tegen gaan. Ook worden tijdens een massage oliën gebruikt welke een ontspannende werking hebben. Zo zorgen ingrediënten als kamille of lavendel voor een ontspannend gevoel.

2. Gelukkiger

Door een massage krijg je een gelukkig gevoel en het werkt goed tegen depressies. Hoe? Tijdens het masseren komen stoffen als serotonine en endorfine vrij. Dit zijn gelukshormonen die voor een gelukkig en zelfverzekerd gevoel zorgen. Naast dat massages je over het algemeen gelukkiger maken, helpen ze ook tegen stemmingswisselingen en PMS.

3. Betere weerstand

Wanneer je gemasseerd wordt, worden er meer witte bloedcellen aangemaakt. Deze bloedcellen zijn belangrijk om ziektes tegen te gaan. Hoe meer witte bloedcellen, hoe sneller deze bloedcellen in actie kunnen komen tegen ziekteverwekkers. Daarnaast beïnvloedt stress je weerstand en zal je door minder stress een sterker immuunsysteem hebben. Dit sterkere immuunsysteem zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt!

4. Diepere slaap

Na een massage kun je altijd heerlijk diep slapen! Dit komt door deltagolven in de hersenen die tijdens een massage aangemaakt worden. Deze hersengolven zullen een paar dagen aan blijven houden, waardoor je nog langer van deze diepe slaap kan genieten. Een belangrijk voordeel dus om regelmatig gebruik te maken van een massage!

5. Gezondere huid

Naast dat een massage veel voordelen voor je gezondheid heeft, heeft het ook invloed op je uiterlijk. Het zorgt voor een betere bloeddoorstroming, waardoor je een strakkere en gezondere huid krijgt. Door je gezicht elke dag een paar minuten te masseren, zal je al resultaat zien. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om gebruik te maken van een scrub. Hiermee worden ook dode huidcellen verwijderd en kan er plek gemaakt worden voor nieuwe cellen. Zo zorgt een massage ervoor dat je op een natuurlijke manier stralend wakker wordt!

Er zijn dus een hoop dingen te benoemen. Als het goed is heb je nu een duidelijk antwoord op de vraag: Waarom een ontspanningsmassage?

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *